Golf,  Tips

Låt barnen upptäcka naturen och rörelse med golfens hjälp

Det finns ett stort antal sporter för barn. En del sporter utövar barnen själva, en del i lag. Vissa sporter utövar barnen inomhus, vissa utomhus och en del både och. Rörelse är viktigt för barn även i tidig ålder, men det måste vara på deras villkor och vara lekfullt.

Inte ensam men inte heller en i mängden

Det finns många sporter som erbjuder lagkänsla och det finns sporter där barnen tränar mer för sig själva. Golfen är en perfekt balans för dem som kanske är lite mer blyga. Det är inget stort lag men barnen kan vara med i en träningsgrupp och när man går en runda går man tillsammans med några andra.

Hälsosamt både fysiskt och psykiskt

Att naturen är välgörande för vår hälsa är ingen nyhet. Först och främst stressar vi ner när vi vistas i naturen. Dessutom är intrycken få och luften frisk. Vilket är välbehövligt för barn som går på förskola eller i skola då de vistas hela dagarna i relativt små salar med många andra barn. På Landshopping finns saker för mer avkoppling för hela familjen.

Golf är också välgörande mentalt för barnen. De lär sig att fokusera och ha tålamod. Det är bra för utvecklingen men även för att varva ner och vara i nuet.